010021Миролюб Влахов е роден през 1956 г. във Враца. Завършил е механотехникум в гр. Сопот и специалност „Българска филология“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Работил е като бригадир-настройчик в машиностроително предприятие, строителен работник, в сферата на услугите. Над двадесет години е сътрудничи или работи в различни периодични издания, сред които вестниците „Наука и труд“ (ВТУ) „Народна младеж“, „Борба“, „Народен глас“, „Народен зов“ и др. Бил е отговорен редактор на сменна страница към великотърновския вестник „Борба“ и главен редактор на в. „Народен зов“, както и главен редактор на ефирно радио „Велико Търново“. В началото на деветдесетте години на миналия век е издател и главен редактор на великотърновския седмичник „Впрочем“, а за кратко време и собственик на издателство, което издава едно от първите литературни списания след десети ноември 1989 г. – „Веда-М“. От 1993 до 1997 г. е работил във вестник „Стандарт нюз“. Завършил е курс по Социална психология и средства за масова информация и е получавал многократно награди за журналистическата си дейност. През 1979 г. е сред основателите на Националния клуб на младия журналист и активен член на секцията по журналистика на МХТИ във Велико Търново. Бил е член на СБЖ, откъдето се оттегля, след като престава да се занимава активно с журналистика. Публикувал е свои разкази в различни издания, като студент е членувал в литературния кръжок „Емилиян Станев“ към Великотърновския университет. Администрира литературния сайт http://www.razkazvachite.com от 2013 г.

Автор е на книгата с нравствено-философски фрагменти и етюди „Време за отсяване“ (2012) и на сборниците с разкази „Непозната с розов билет“ (2012), „Някой зад прозореца“ (2013), „Вечеря за пекинез“ (2014), „Дълги улици“ (2015).

 

Публикации в сайта:

Наемателят

Сълза на жена

Кафе за Сара

Паркинг с кестени

Гласът на Мария

Ситият вълк

Ван от стая осем

Смях

Добър ден, ничия!

Непозната с розов билет

Човекът от лозето на Лафонтен

------------------------------------------------------------------------------------------------

© Миролюб Влахов
© e-Lit.info Сайт за литература, 2016

                               

   
© E-LIT.INFO