010186Димитър Драганов за себе си:

Казвам се Димитър Драганов Драганов и съм роден на 20 май 1999 г. в град Ямбол. Родом съм от град Стралджа, в който в най-ранните си детски години вдъхнах живот на своята поезия – пъстроцветната магия, която ме прави щастлив и ми помага да повярвам, че целият свят е едно красиво и безбрежно измерение. Започнах да пиша стихотворения от 10-годишен и с течение на времето поезията стана моят най-добър и верен приятел, с когото и до ден днешен се намираме в прекрасни, хармонични отношения. Носител съм на награди от различни поетични конкурси.

010185Ирена Данаилова за себе си:

Казвам се Ирена Николаева Данаилова, на 40 год., завършила съм начална и предучилищна педагогика във ВТУ „Св. свети Кирил и Методий“. За мен писането е самолечение, начин да разголя душата си, да утихне болката, която е водеща в творческата ми дейност. Обичам да чета всякаква литература, най-вече - автобиографии на писатели и художници. Влюбена съм в изкуството, в природата, които също ме вдъхновяват и лекуват давещата ми душа. Вярвам в силата на думите, в доброто и чисто взаимоотношение между хората, което все по-рядко срещам, за съжаление. Ето защо споделеността и добротата ни, чувствата в нас, ще ни сплотят и очовечат.

010184Родена е на 20 ноември 1941 г. в гр. Габрово, България. Завършила Априловската гимназия в родния си град, Институт за начални учители в гр. Велико Търново и СУ "Климент Охридски", София – специалност българска филология. Работила е като учителка, драматург, методист, журналист, инспектор в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий” - София.

010183Атанас Капралов

 

 

 

 

010182Ваня Данева живее и работи в Димитровград. Завършила е физика в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е програмист, учител, социален работник, редактор и главен редактор на общински вестник и радио.

Автор е на четири стихосбирки - „Откъсване на ябълка“ (1995) , „Условна присъда“ (1998), „Опитомяване на залеза“ (2013), „Марсианска трева“(2017) - и на публицистичния сборник „ В епицентъра на прехода“ /2008/.

   
© E-LIT.INFO