010082Борислав Иванов Ганчев е роден на 09.11.1959 г. в гр. Хисаря, обл. Пловдивска. Има педагогическо образование. Живее и твори в Хисаря.

Пише предимно хумор и сатира, както и поезия за деца (под псевдонима Борко Бърборко). Негови творби често се появяват в централния и регионален (пловдивски) печат, излъчвани са по някои радиа и телевизии. По текстове на Борислав Ганчев са композирани детски и хумористични песни.

Автор на сатиричните книги „Безсмислен бой”, „ЛюбоФ N-ска – копнежи и бодежи” І и ІІ част и „Тюрлюгювеч”, а също и на книгите за деца „Аз уча азбуката с гатанки”, „Свири, щурче”, „Какъв да стана”, „Гатанки от А до Я” и „Смятанки от 1 до 10”, „Червенобуз юнак”, „Правилата опознай”, „Бамбо велосипедист”, „От зима до есен с усмивка и песен”, „Zорко Супермен”, „Черга пъстроцветна”, „Ха, познай де”, „Дъхава китка”, „Весел карнавал“, „Какъв съм аз“, „Шарено хорце“, „Календар гатанкар“, „Вълшебна пръчица“ и др. Отделни творби на Борислав Ганчев са включени в литературни сборници за детска, хумористична и лирична поезия, в учебни помагала и в учебниците за начален етап по новата програма на МОН.

Награждаван е многократно като участник в престижни литературни конкурси.  


e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Публикации в сайта:

Из "Весел свят"-2

Из "Весел свят"

Молбата на книжката

Хамелеонски синдром

------------------------------------------------------------------------------------------

© Борислав Ганчев
© e-Lit.info Сайт за литература, 2017

   
© E-LIT.INFO