010019Иглика Дионисиева е родена на 15 април 1973 г. в гр. Враца. Завършила е Българска филология в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”.

Нейни стихове, разкази и критически материали са публикувани в „Литературен вестник” и „Диаскоп-комикс”, стихове и разкази във в. „Литературен форум” и сп. „Пламък”. Други списания, публикували нейна поезия са „Мост”, „Страница”, „Везни” и „Кръстопът”, „Открита литература”, „Литературен свят”, НОпоезия, алманасите „Околчица”, „Извор” и „Антимовски хан”. В сп. „Море” и на сайтовете „Литернет” и „Кафене.бг” – критически текстове, а в сп. „Брод” – проза. Още разкази: в електронните списания „Литературен клуб” , „Диаскоп – комикс” и „Палитра”, в сборника „На шефа с любов”.

През 1995 г. е публикувана нейната първа стихосбирка „Снежност”, а през 2000 г. стихове на И. Дионисиева са включени в антологията „100 години любов”. През 2002 г . е удостоена с втора награда за поезия от конкурса на името на Дора Габе, а 2003 г. (след конкурс в Националния център за книгата) е издадена нейната втора поетична книга – „Време на изплащане”.

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Публикации в сайта:

„Разказ недотам красив, но жив”

Поезията - език за общуване на дълги разстояния

Огън в Антарктида

Милосърдието на вглеждането в писането

В леглото на Меркел

                               

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

© Иглика Дионисиева
© e-Lit.info Сайт за литература, 2016

                   

   
© E-LIT.INFO