010108aКатя Кремзер е родена в София, но от много години живее и работи във Виена. Тя е магистър по електроника от Техническия университет в София (1987 г.) и магистър по бизнес администрация от Хъмбърсайдския университет „Линкълн“, Великобритания (2002г.).

Стиховете и са публикувани в над 20 групи, литературни издания, сайтове и страници за поезия.

През 2014 издава първата си книга „Среднощно ноктюрно“.

През октомври 2015 излиза стихосбирката „Обичам те, любов“, редактор – Маргарита Петкова, издателство „Лъчезар Минчев“а през 2017 година излиза и новата и книга „Пясъчна роза“, с редактор Анжела Димчева, издателство „Персей“.
Нейни стихове са включени в антологии на български („Българското слово на литературния глобус“ 2018), сръбски, македонски, украински, турски („Съвременна българска поезия“ 2018, Ахмет Емин Атасой) и арабски език („Самотата изтриваше краката си“ 2018, Хайри Хамдан), публикувани са в турското списание „Берфин бахар“, многократно в сайтове за култура и литературни издания, като In Life, Литературен свят, Културни новини, списание „Везни“, Факел.бг, Епицентър.бг, вестник „Труд“, "Литературен глас".

Участвала е в множество литературни празници и фестивали, като Дни на Австрийската култура в Бургас 2017г., фестивал „Морски изгреви“ – Ахтопол 2016, Международен Панаир на книгата 2017 в НДК, фестивал „Българска душа на Святата земя“ – Израел, 2018 г.

От няколко години пише статии и репортажи за културни събития в България и чужбина, отразява в медиите и разпространява постиженията на българската култура по света.

На 24.05.2018г., е наградена с Грамота от Министерството на културата за принос в популяризирането на българската култура, а през юни 2018 – със Специалната награда на СБП за участието си в конкурса „В полите на Витоша“.

В първия международен литературен конкурс „Небесни Меридиани“ 2018, Израел, печели първа награда за поезия.

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Публикации в сайта:

Въздишките

Мечта пред зима

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

© Катя Кремзер
© e-Lit.info Сайт за литература, 2019

   
© E-LIT.INFO