010114aАНАМАРИЯ КОЕВА е писател, художник и преводач, установен в Единбург, родом от Бургас. Пише и публикува под своето име и под артистичен псевдоним.

Завършва архитектура в престижния The University of Edinburgh, където и работи като асистент. Участва в поетични рецитали и изложби в Лондон и в Единбург. Тя е един от първите преподаватели по български език в Български културен център - Шотландия.

Анамария е автор на следните книги с поезия: “От покрива на дъгата” (2008, изд. “Балтика 2002”); “Почерк” (2010, изд. “Makavej”); “Полет на автостоп” (2012, изд. “Български писател”), “Мълчание по Бредбъри” (2017, изд. „БПО“) и „Кой си ти?“ (2019, изд. „Захари Стоянов”).

Анамария е носител на множество награди, сред които “Петя Дубарова” 2012. Тя е ученик на поетите Роза Боянова и Любомир Левчев.

Има две самостоятелни изложби - в България и в Русия. Участник е в международни изложби в Шотландия и в България. В момента работи съвместно с илюстратора Наталия Атанасова за създаване на първият кратък филм по нейно стихотворение по проекта “Стих и Щрих” на Compote Collective.

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
www.anamariakoeva.com

 

 

Публикации в сайта/

Eкзистенциално

 

                           Присъедини се към магистърските програми в УниБИТ!

------------------------------------------------------------------------------------------------

© Анамария Коева
© e-Lit.info Сайт за литература, 2019

   
© E-LIT.INFO