000229Иван Русланов е роден на 18-и април 1991 година в град Костинброд. Завършва средно-специално образование „Счетоводство и контрол“ в Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец“ гр. Костинброд. Има публикации във вестниците на родния му град и в различни сайтове като cheti.me. Писал е и за вестник „Стандарт”.

Дипломирал се е със степен "Бакалавър" в Университета за национално и световно стопанство, специалност "Журналистика" и работи в университетския вестник. Участва в три от радио романите на Българско национално радио - „Вечер в скрития квартал”, „Пациентът” и „Седмица след края“.

 През 2008-а печели наградата „Млад автор на годината” от „Националния клуб за фентъзи и хорър Конан”.

 През декември 2010 година се нарежда сред тримата победители в конкурса на „Фондация Буквите”, „Търся издател” и неговият роман „Черният ангел: Раждането на един от нас” прави първата си премиера на 21-ви декември 2011 година в читалище „Николай Хайтов”. Романът е носител и на наградата на публиката за „най-добра художествена книга от български автор” в първите годишни награди на сайта „Книга за теб”. "Черният ангел" печели и наградата „герой на годината“ на годишните награди на Националния клуб за фентъзи и хорър, а Иван Русланов е награден с почетния знак на град Костинброд, за изяви в областта на белетристиката.

През 2012-а печели специалната награда от семейство Мелконян на конкурса за кратък фантастичен разказ на името на Агоп Мелконян за разказа си „Последният“. През 2013-а година е поощрен в международния конкурс „Изкуство против дрогата“ в Бургас. Получава и първа награда на конкурса „Огънят на Орфей“ 2013 във втора възрастова група (до 25 години).

 e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Публикации в сайта:

Стъпки по пясъка

Последният

                                                                        

   
© E-LIT.INFO