Йорданка  Радева е родена в гр. Борово, но от  2-годишна живее и учи в  град Бяла, Русенска област. От 1975 год. живее и работи в град Разград. Завършила е българска филология .

От ранни ученически години са първите й поетични опити, помествани тогава във вестник „Септемврийче”,  а по- късно в училищни и студентски стенвестници. От  2005 постепенно се завръща ( след дълго отсъствие)  сред своя поетичен свят.

Има над тридесет  издадени стихосбирки  от издателство „ Нима”, град Плевен с различна тематика на стиховете. Три от тях са с творби по картини на художници. Излезли от печат са и четири стихосбирки за деца.

Нейни публикации намират място във в. „Ретро” и в. „ Уикенд” , в сп. „Животът в света на поезията” и в Алманах за литература, изкуство и креативност „Културна  палитра” 2013 год. Предстои й участие в алманах „ Културна палитра”  за алманах „Тракийска лира”, алманах „Маскарад” на съюз „Творци без граници” и алманах на дружество „Сръбско- българско приятелство”.

Помества свои стихове в сайт за поезия Стихи. Ру, клуб 50+ и други интернет сайтове за поезия.

Участвала е в конкурси. Отличена е с грамоти и награди. Редактор и коректор на книгите на други автори. По нейни стихове са направени над 70 клипа.

 

Публикации в сайта:

Отдалеч мълчиш

                                    

   
© E-LIT.INFO