010101Цветомир Евгениев Илиев е роден през януари 2000г. в град Исперих. Учи в ПГ “Васил Левски”гр. Исперих. Обича да пише в областта на поезията.

 

 

 

020077Валентина Димитрова за себе си:

Казвам се Валентина Димитрова, родена съм на 31 януари 1976г в София. На 25 годишна възраст напуснах България и досега живеех в Каталуния, където работех като сервитьорка, продавачка, рецепционистка и в продължение на последните 11 години имах собствен магазин. Публикувала съм като доброволка собствени статии, стихотворения и преводи в различни каталунски вестници, в онлайн списания и в уикипедия. В момента съм безработна и на българска земя. Интересувам се от поезия, журналистка, преводи, художествено изкуство, музика и йога.

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Литературната рок банда LaText посреща новия сезон с ново видео към песента “Толкова много неща”, която ще бъде част от следващия им краткосвирещ албум. 

Парчето е в отличителния за групата poetry rock стил, който този път съчетава деликатността на поезията и меланхолията на рока с нео блус елементи. Стиховете в него са на Петър Чухов, а музиката и аранжиментът – на цялата група.

Това беше вчера

Вчера вече летях!
И докосвах със пръсти небето.
Изпод ноктите скрежът
все още не е разтопен.
Изгоряло от слънцето
на парцали, боли ме лицето ми,
имам мускулна треска от махане,
вместо с криле.

Мартина Петева Тодорова учи в 30 СУ, София. На 17 години е.

e-мail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

   
© E-LIT.INFO