На официална церемония в театър-лаборатория Алма Алтер бяха обявени лауреатите от Националния литературен конкурс за незрящи “Словото като спасение”.

Жури с председател проф Боян Биолчев и членове: Валя Сотирова, Петър Чухов, Стоил Атанасов и Георги Бърдаров в анонимно гласуване определиха победителите. Първа награда отиде при Иван Карастоянов за стихотворението “В плен на нощта”, втора награда безапелационно взе Иван Янев за разказа “Втора дупка на Шинела”, трета награда получи Ани Ковачева за разказа “Заминавам”. Със специалната награда на публиката беше удостоен разказът “Марта” на Михаил Недков.

Церемонията беше съпроводена от поетически спектакъл “Словото като спасение”, с режисьор: Николай Георгиев, с участието на Петя Йосифова-Хънкинс, Георги Арсов, Марко Дженев, Андриян Асенов, Моника Методиева и Валерия Димитрова. Спектакълът беше излъчен онлайн и предстои да бъде дигитализиран и пуснат за свободно гледане в youtube.com.

Проектът се осъществява със съдействието на програма Социално ангажирани изкуства на Национален фонд  "Култура" и в партньорство с Национално читалище на слепите “Луи Брайл“ и фондация “Очи на четири лапи“.

-------------------------------------------------------------------------

© Алма алтер
© e-Lit.info Сайт за литература, 2021

   
© E-LIT.INFO