000057aЙорданка Гецова за себе си:

Израснала съм във Велико Търново и макар да съм родена другаде, приемам го за свой роден град. Професията ми е твърде далече от литературата. И аз самата не знам кое от двете съм повече – ландшафтен архитект или учител, но каквото и да правя, раздавам себе си до край.

 Не съм си мислила, че притежавам някакъв сериозен литературен талант, въпреки че от десетгодишна римувам преживяванията си в една прилежно скривана от чужди погледи тетрадка. Благодарение на интернет и един литературен сайт, през 2006 година събрах смелостта да покажа пред непознати част от нея. Скоро дойдоха положителните читателски отзиви, после наградите от няколко конкурса, включването ми в два алманаха с нова българска поезия на издателство „Буквите” (2009 и 2010 г.) и любовна лирика (2010г), а след тях и желанието да издам книга. В момента тя е в ръцете на издателя и съвсем скоро ще бъде факт.

Позволявам си да пиша само онова, което не ми дава мира, докато не бъде изречено. Предпочитам досега с хартията пред трептенето на компютърния монитор. А най-ценната награда за мен е да разбера, че стихът ми е развълнувал някого истински.

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Публикации в сайта:

Из "Живот без заместители"

 Листопад

Симбиоза   

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

© Йорданка Гецова
© e-Lit.info Сайт за литература, 2011        

 

 

   
© E-LIT.INFO