000065Владислав Христов е роден през 1976 г. в гр. Шумен. Интересите му са в областта на кратките литературни форми и фотографията.

 

Има многобройни публикации в периодичния литературен печат.

 

През март 2010 г. излиза дебютната му книга с кратки прози „ Снимки на деца ”. Късометражният филм „ Единствената реалност ”, заснет по текстове от книгата, влиза в официалните селекции на кинофестивалите ,,Moscars”, Кайро (2011) и „Късо съединение” - София (2011).

 

Владислав Христов е носител на първа награда от конкурса за кратка проза на LiterNet & eRunsMagazine (2007) и на първа награда от Третия национален конкурс за хайку на свободна тема (2010).

 

Член e на The Haiku Foundation.

 

Негови хайку са публикувани в сайтове и списания като Simply Haiku, Whirligig, Sketchbook, The Heron’s Nest, Мodern Haiku, Notes from the Gean, LYNX, Naiku Heute, Asahi Haikuist Network и др.

 

Има номинации на конкурсите - Cherry blossom, Канада и World Haiku Association Haiga Contest, Япония. През 2010 г. влиза в класацията на 100-те най-креативни хайку автори в Европа.

 

Инициатор на първия национален конкурс по фото-хайга "Сезони" и на благотворителният проект „Оризови полета-фотографии и хайку“ за подпомагане на пострадалите от земетресението в Япония през март 2011 г.

 

e-majl: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

Публикации в сайта:

 

"Енсо" - новата стихосбирка на Владислав Христов

Кафе и цигари

                             

   
© E-LIT.INFO