010141Вивиана Асса е родена в Бургас. Завършила е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Била е редактор в Агенция „София прес“ и зам. гл. редактор на в-к „Ние, жените“. Има публикации в „Стандарт“, „Труд“, „Поглед“, „Дневник“, както и в сп. „Септември“, „Български месечник“, „Море“, „Съвременник“ и др.
Автор е на книгата „Любовни убийства”, „Сиела”, 2009, която има две издания.

Носител е на награда за разказ в литературния конкурс, организиран от Форума на жените от Средиземноморието, Марсилия, 2002.

„Моят Шабат“ е увлекателен разказ за стария Бургас, приютил различни етноси – евреи, арменци, руснаци, гърци и турци, за традициите на българските евреи в диаспората, за срещите на авторката със знакови личности от журналистическият ? период – Христо Фотев, папа Йоан Павел II, Ванга, за живота ? с Румен Леонидов.
За Шабат, този Божествен Седми ден от седмицата са се изписани хиляди прозрения от безброй мъдреци, споделя Вивиана Асса, но амбициите ми са много-скромни. Страниците в това томче са посветени на моя малък, провинциален, безпрожекторен и безфанфарен, но празничен Шабат. Стремях се да открия усещане за поезията в този вълшебен ден, простосърдечната му мъдрост, изпълнена със соковете на любовта. Защото, ако Шабат означава само ден за почивка след изморителната седмица, то тогава наистина какъв е смисълът?

e[mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Публикации в сайта:

Из "Моят Щабат"


-------------------------------------------------------------------------------------------------

© Вивиана Асса
© e-Lit.info Сайт за литература, 2020

   
© E-LIT.INFO