Пети национален литературен конкурс "Албена"

1 ДЕКЕМВРИ 2022 - 24 МАЙ 2023

Кметство Врабево с местното читалище “Христо Ботев – 1911” и  Фондация Българскапамет,  със съдействието на Община  Троян и Съюза на Българските писатели обявяват Пети национален конкурс за разказ, пресъздаващ женски образ в драматични сюжетни обстоятелства.

В конкурса могат да участват с един разказ автори, навършили 18 години, пишещи на български език,  като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си  имена, година на раждане, местожителство и телефо

Задължително изискване е конкурсните произведения да не са публикувани предварително и да не превишават четири страници формат А4, размер 14  пункта, с шрифт Times newroman.  Творбите се изпращат  на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. от 1 декември 2022 до 24 май 2023 година.

Жури в състав: проф. Ивайло Христов, проф. Аксиния Джурова, писателите Владо Даверов, Павел Боржуков и Марин Костовски - драматург  ще обяви петима лауреати, на които ще бъдат връчени
плакети на конкурса и  разпределен награден фонд от 3000 лева.

Наградените и отличените в конкурса разкази ще бъдат публикувани в  петото издание на „Антология Албена“.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в седмицата от 5 до 10 юни 2023 година на електронните сайтове на Кметство Врабево, на Фондация Българска памет, във в. "Словото днес", както и в други литературни издания .

За допълнителна информация участниците могат да се обръщат на посочения по-горе електронен адрес или към координатора на конкурса Павел Боржуков, GSM 0884339516.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

© Павел Боржуков
© e-Lit.info Сайт за литература, 2022

   
© E-LIT.INFO