Кметство-Врабево с местното читалище "Христо Ботев – 1911" и фондация „Българска памет“, със съдействието на Община Троян и Съюза на Българските писатели обявяват Четвърти национален конкурс за разказ, пресъздаващ женски образ в драматични сюжетни обстоятелства.

В конкурса могат да участват с един разказ автори навършили 18 години, пишещи на български език като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си имена, година на раждане, електронна поща и телефон.

Задължително изискване е конкурсните произведения да не са публикувани предварително и да не превишават четири страници формат А4, размер 14 пункта, с шрифт Times new roman. Творбите се изпращат на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. от 15 януари до 10 юни 2021 година.
Жури в състав – проф. Аксиния Джурова, проф. Ивайло Христов и писателят Владо

Даверов ще премира петима лауреати, на които ще бъдат връчени плакети на конкурса и разпределен награден фонд от 3 000 лева

Наградените и други отличени в конкурса разкази ще бъдат публикувани в четвъртото издание на „Антология Албена“.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през първата седмица на месец юли, 2021 година на електронните сайтове на Кметство Врабево, на фондация „Българска памет“ , както и в други литературни издания .

За допълнителна информация участниците могат да се обръщат на посочения по-горе електронен адрес или към координатора на конкурса Павел Боржуков на GSМ: 0884339516.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

© Павел Боржуков
© e-Lit.info Сайт за литература, 2021

   
© E-LIT.INFO