000140Митко Новков е роден на 25 юли 1961 г. в старопланинското село Бързия, в подножието на връх Ком и прохода Петрохан.

 

Средното си образование получава в ПГ "Д-р Иван Панов" в град Берковица. През 1988 година завършва висше образование в СУ "Св. Климент Охридски", специалност "Психология и философия".

 

Работи известно време като училищен психолог, в периода 1994-2001 година е журналист в бургаския вестник "Черноморски фар" като 13 години «пристанува» в морския град. В момента живее в София.

 

Публикува в периодични издания от 1989 г.

 

Носител за 1999 г. на наградата за белетристична книга "Пегас" на община Бургас и наградата за критика в конкурса, организиран от "Литературен форум" през 2001 г., по случай 150-годишнината от рождението на Иван Вазов и Захари Стоянов.

 

Автор е на книгите "Изядената ябълка. 101 управител'ски истории" (1999), издателство "Аб" и на "Бартвежи. Разни и по-разни писаници по повод и без повод" (2001) от поредицата "Тълкувания" на издателство "Литературен вестник". Книгата му "Подир сенките на литературата" беше сред номинираните заглавия в секция "Хуманитаристика" на наградата "Хр. Г. Данов" през 2008 г.

 

Телевизионен наблюдател на вестник "Култура".

 

e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

Публикации в сайта:

 

Поетът, истински живеещ

                               

   
© E-LIT.INFO