Убийците ще хранят жертвите си. Това не е Стокхолмски синдром, това е синдром на лицемерието. Съвършеното лицимерие,което може да се роди от болни мозъци в болна страна, при никога и по никакъв повод непроменящи се служби/познайте къде?...

А може пък да са се разкаяли някои хора/защо да сме все черногледи?/ или да речем, изпитали вина/с коя ли душа?/, че са провокирали неправилно войната в Украйна/, която скоро няма да свърши/ и решили да нахранят "мъртвите свои братя" преди да се възнесат на небето и прокълнат братята си убийци.

 Има и друг вариант: Да са се уплашили от рестрикциите на ЕС и Щатите и побързали да им "докажат" - ето, ние сме богати, можем цял свят да изхраним, а вие ще ни плашите с вашите ограничения  Забравете... Нашите залежи на богатства са безкрайни и не ние, а вие не можете без тях... "Каму дано, ему дано.".

А има и четвърти вариант, най- малко възможен, но най реалистичен: С този псевдохуманитарен жест ТЕ поставят началото на края на Украйна.

Само че не са познали: Това не им е нито Грузия, нито Чечня, нито Преднестровието. 

Украйна и украиците са велик народ и повече няма да позволят да бъдат мачкани. Нека "ТЕ" не забравят, че тя - Украйна - дава едни от най-светлите умове на Русия Гогол, Тарас Шевченко, Иван Франко, Стравински, Чайковски, Бердяев и много други/. Бих казал, че интелигенцита на Русия от 18,19 и донякъде 20-и век излиза от  Украйна. И какво има да се чудим? В основата на Русия стои Киевска Рус. Докъм 13-14 век не е имало ни Петербург, ни Москва, а на северозапад е било населено с фино-угри - невежи и изостанали блатни племена. Без култура,,без държавност, без идентичност - живеещи в каменния век.

А днес този мастодонт Русия иска да унищожи своя родител. Нека не забравят, че в Библията още е казано, че който се отрече от своя родител, 7 пъти по 7 да бъде проклет .

И понеже невежеството сред мужика/селски или градски/ е толкова голямо и съзнателно провеждано, на власт се издигат все едни същи люде: Путин -  Медведев... Медведев - Путин. И всичко това надолу се мултиплицира до безкрайност. До най-дребния началник, който/по Гогол/ има мечта на живота си. Да стане малко по-голям началник.Това е матрицата, която възпрозвежда посредствеността и убива всичко нормално. И не за друго, а защото мужикът обича да бъде тъпкан и лъган. А най-вече/това е достойнство/ обича да служи и умира за родината си. Той не е виновен/така са го учили/, така е възпитан, защото дядо му,че и прадядо му, пък и баща му все на войни са умирали... та значи и той... А това е власт, власт, дадена им не от Бога, а от товарищ П. Това е Власт-мечта, Да накажеш и убиеш ближния си, за да се почувстваш за миг човек. Същество, което решава съдби. А и какво му трябва повече на един мужик? Миг, по-силен от водка, от хиляди водки и накрая да умреш спокоен, положил ръце в кръстен знак.

Само че така не сто въпроса с тия, които имат реалната власт. Те няма да се покаят и в смъртта си и няма да видите ръцете им да търсят кръста. Те обичат властта не само за миг,два/като мужика/, те я искат за цяла вечност. Те се влюбват в нея, ухажват я, боготворят я, докато забравят, че са хора и решават,ч е могат да правят всичко/ с тази сволач под тях и около тях/ И всичко в името на ВЛАСТТА. Забравят само едно-че "времето" в царството поднебесно не забравя току-така и то ще ги съди - рано или късно. Комунистът не вярва във възмездието и провидението, но се страхува от него.

Та да се върнем на темата. Кой изпраща този хуманитарен конвой и с каква цел? Да унизят укринския народ/хиляди пъти по-трудно е да вземеш, отколкото да дадеш/,

или категорично и окончателно да му припомнят, че само преди двадесет години и той е бил слуга на гоподарите в Москва. И да не надига глава, щото лошо му се пише.

Това ЕС,  това НАТО да бъде забравено окончателно. Защото като в онази приказка:

"Комунистът козината си мени, ала нрава - никога".

От тези помощи ще се възполват само бандитите-сепаратисти. Другото е илюзия за пред камери и автомати... 

 

-----------------------------------

 

Авторска публикация

          

   
© E-LIT.INFO