Русия е вселена. Всичко има, само едно нещо си няма: „Смъйсли”, а смъйсли означаят справедливост. Без нея накъде? Без нея всичко се превръща в хаос.И понеже никъде по земята няма съвършена справедливост в чист вид,ще си позволя да сравня Русия с космоса.Та нали те първи излязоха извън орбита, нали руската душа е необятна и необяснима като космоса.Но в случая няма да се занимаваме с нея,с душата, а с държавата Рус и нейните управници.Не вчерашни,бъдещи ,а днешни,наши съвременници.

 

Във вселената/или поне видимата част от нея/, като част от цялото владее съвършения ред.Други казват,че всичко това е хаос и едната случайност ни пази от катаклизми.По теорията на вероятностите Айнщайн е доказал,че това не може да бъде вярно Тогава именно е повярвал в бог.От гледна точка на вечността вселената е хаос,но подреден.Всъщност всичко е хаос от една гледна точка и всичко е строго закономерно от друга.

 

Нали е казано,че това, което е горе, е и долу, и обратно/само,че на друго архетипно ниво/.И веднага идва въпросът,щом горе има висш ред/справедливост/,за да не изгинем всеки последващ момент,защо тук долу няма поне подобие на този ред/ Напротив, тук владее анархията,деспотизма,антилогиката и антиреда. И поради това несъвпадение на горния и долния свят,в последния ще властват некадърниците и негодниците,ще владеят и богатеят подлеците,хората потънали в материалното,далеч от духа на „Горния свят”. Ако искате, всичко това го приемайте не на сериозно,дори на майтап,но има една логика,която не искам да произнасям,но до която май стига всеки поживял повече или по-малко на тази земя.И тя е, че земята е царството на дявола. Но ако наистина Бог е добър и всемогъщ,защо не ни е дал поне малко от „ГОРЕ”,а ни е оставил в лапите на лукавия? Защо ни е изоставил без посока ,цел и надежда. Нима хаоса е равен на зло и съответно на смърт? Много въпроси без отговори. Макар че и ние сме част от тази вселена на разума, Бог сякаш ни е забравил покрай милионите си задачи с такива подобни на нас. Може би ние сме най маловажните..Но нали е вестдесъщ и му се молим.

 

И ако всичко дотук се отнася за нашия свят изобщо, то в Русия всичко е добило своя хиперболизиран и гротесков вид.Там всичко е в повече и сякаш крещи,че Светът не само,че не става по-добър, а напротив върви от лошо към по-лошо.

 

Еманацията на този свят, разбира се. е гаспадина Путина,батюшка спасител. Та този господин взел,че осъдил три момичета на по две години затвор. Формално човекът си имал право,от къде на къде ще сквернят църквата,и ще искат да спасят Русия от Путин и путинизацията.Е не ги е осъдил той пряко,а неговия съд,което е едно и също.Само,че той не се е сетил веднага,а и в последствие,че -първо, не е безсмъртен,второ,че не е Бог и трето,че свободата е по-силна от тиранията и тиранина. А трите момичета били свободни.Най малко в себе си.

 

Да вкараш за свободомислие три невръстни деца в затвора,това не си го е позволявала и Светата инквизиция.Тя просто режела глави,за несъгласие с правата вяра,,а на Путин/респективно съда и неговите подметки/ не им е минало през ума,че трябва да намерят поне подходящи аргументи-сквернили църквата-та нали църквата е свобода ,молитва и волеизлеяние.

 

Браво на тия момичета, за тяхната смелост да се изправят срещу тиранина.Ще кажете,че той не е тиранин,а е избран свободно на свободни избори.Да но ако познавахте мужишката душа,не бихте мислили така.Тя обича да бъде тъпкана,мачкана и унижавана.Тя обича силната ръка,тъй както обича водката, обича да воюва,така както обича да умира „в имени Родене”Е как няма да бъде избран тогава съвместно с лъжите и апаратните игрички на неговите лалугери верноподаници.

 

Тук накратко ще спомена и казуса Чечня,тъй ката нещата са аналогични.В единия случай три момичета/те не са три,а триста хиляди/и в другия една малка /колкото нокът/ държавица,в сравнение с мастодонта Русия на която не и се дава право да се самоопредели.Явно там живеят свободни люде.Това дразни всички диктатори/страхът от свободния човек, свободната държава/ Иначе защо и е на Русия това джудже и защо трябва да избиваш собствените си деца,заради нещо което е обречено и няма бъдеще. Отговора е един единствен: На диктаторите им трябва смърт,смърт и пак смърт.Защото те искат да имат целия свят,вселената в шепите си.Между впрочем,макар да се изживяват като вечни,те знаят,че утре ще умрат и после идва „нищото”.Тук и сега е тяхното царство-убивай и затваряй свободните,защото после ще бъдеш никой.Този свят е единственото спасение за тях,друг няма.От друга страна,дълбоко в себе си се страхуват,че има Бог и той ще им въздаде.Затова си отмъщават за всичкото зло,което са сторил тук и сега.Нещастни са.Да отмъщаваш на света,означава да отмъщаваш на себе си.И още знаят,че трите момичета от ПУС и РАЙТ ще останат в историята, а Путин и путевците/каква прекресна дума/ ще бъдат забравени като средновековни мъчители през 21.век.

 

----------------------------------------------------------------------

 

Авторска публикация

                                      

   
© E-LIT.INFO