010136Калина Томова за себе си:

Като дете мечтаех да пътувам по света... Да опознавам хората, да обхождам далечни земи и да разказвам – за това, което съм видяла, което ме е впечатлило и развълнувало, за различните лица на живота.

После... Животът ме “заземи“, макар да не се поддавах докрай. Живях в различни места на България, опитах различни професии. Специалността ми позволи това разнообразие. Икономист, проектант, счетоводител, педагог, държавен служител... Но дълбоко в същността си – пишещ романтик!

Родена и израснала в топлотата на юга – неподражаемия старинен град Хасково, потопила се в красотата и уникалността на морската столица Варна, докоснала “отвътре“ магичната Родопа планина по време на престоя си в Кърджали, а по-късно вдишала лечебния въздух на курортното селище Минерални бани, успях да съхраня далечната детска мечта като заветно зрънце надежда. За да достигна в един непредвидим миг до Америка!

Америка ми дари шанса да дам изява на перото, да намеря онази част от себе си, която винаги ми е доставяла усещане за пълнота и хармония. И да разказвам... за различни събития и специфични истории от далечни места по света – мечтата от моето детство!

А България? Тя е винаги тук – дълбоко в сърцето ми, независимо къде и за колко време ще бъда.

 

Публиказии в сайта:

Мечтата ще ни слее

Из "Рисунки върху пясъка"

Преплетените пътища на душите

Рисувам те

Ани и белите гълъби

Мълчи тишината

Случайност

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

© Калина Томова
© e-Lit.info Сайт за литература, 2020

   
© E-LIT.INFO