010132Димана Радева за себе си:

Казвам се Димана Тихомирова Радева, родена съм и съм израснала в град Карнобат, но завърших ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ - Бургас. Въпреки природоматематическата насоченост на профила ми, изкуството винаги е било жизнена необходимост за мен – да чета книги, да рисувам и да пиша са заниманията, които внасят хармония в света ми.

В литературни конкурси участвам от X клас. В XI клас заех трето място в раздел “Проза“ на националния конкурс „Петя Дубарова“, а поощрителна награда получих от конкурса за есе, организиран от читалище „Асен Златаров“, гр. Бургас – „Магията на словото“. Била съм също стипендиант на проект „1000 стипендии“.

В X клас заедно с моя съученичка решихме да организираме пиеса по „Тартюф“ на Молиер. Заедно изработихме сценария, като го съобразихме с ангажиментите на другите ученици от екипа, заехме се с режисурата и костюмите. През същата учебна година се класирах на първо място на конкурса, организиран от кампанията „Чети-дари“.

В XI клас бях част и от екипа на училищния вестник. През следващата година участвах в ученическата философска конференция „Човек-свят“ и бях класирана на шесто място.
Литературата е важна част от живота ми и въпреки че засега нямам планове да се занимавам с нея професионално, със сигурност няма да спра да пиша.

 e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Публикации в сайта:

Да познаеш Времето

 

                  Присъедини се към магистърските програми в УниБИТ!

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

© Димана Радева
© e-Lit.info Сайт за литература, 2019

   
© E-LIT.INFO