010058Антоанета Александрова е родена в гр. Исперих, където живее и сега. Завършила е птицевъдство и икономика.

Автор е на шест поетични книги: „ Букет от думи” (2010) „Викът на душата”(2013) „Шеметна лудост”(2014) „Без аналог” „Място в сърцето” и „До сетен дъх” (2016), също така и на книжка с афоризми „Цветни мъниста”. Нейни афоризми са публикувани в националните сборници „Законите на Мърфи” и са излъчване в едноименното предаване в рубриката „Рано в неделя” по програма "Хоризонт".

Нейни творби са намирали място в някои поетични и афористични сборници, списание „Светът на поезията” , както и на страниците на вестниците: „Новият пулс” , „Ретро”, „Шуменска заря”, „Гледища”, „Екип седем” и др.

Членува в поетичен клуб „Петя Дубарова” и сатиричен клуб „Охлюв” – и двата в гр. Исперих.

Антоанета Александрова е любимка на читателите. Тя спечелва наградата „Избор на читателите” в националния поетичен конкурс „Пламъкът на живота”. Сериозна като автор и сърдечна като човек и чрез своите стихове и с чара си тя намира свои приятели във фейсбук и не само там. Един голям български поет Евтим Евтимов става отговорен редактор на третата й поетична книга „ Шеметна лудост”. Ето какво пише той: „Тази нова книга на Антоанета Александрова показва образа на една талантлива поетеса. на добър час!”

Книгата й с любовна лирика „До сетен дъх” е издадена през 2016 г. от Издателска къща "Славчо Николов и сие".

 

Публикации в сайта:

Буря в мечтите

 

---------------------------------------------------------------------------------------

© Антоанета Александрова
© e-Lit.info Сайт за литература, 2016

   
© E-LIT.INFO