Людмила Петрова за себе си:

Родена съм през 1963 г. Средното си образование получих в родния град Своге. Завърших българска филология и след това журналистика в СУ”Св.Климент Охридски”. 

Работила съм като учителка, като журналист в общинския вестник и след това създадох местната телевизия в Своге. Там дълги години бях програмен директор. През 2005-2006 г. работих като заместник- кмет в Община Своге по социалните дейности. По-късно бях и експерт в Областната администрация на Софийска обалст. В момента съм експерт РЕКИЦ към Министерство на културата.

Занимавам се с обществена работа и съм председател на ХТК “Полет” към НЧ”Градище 1907”. Издала съм четири книги: “Кълбо”, “Защо плачат жените”, “Шест години доверие за “Доверие” и учебното помагало“За традициите на ромите“.Книгите ми са в различни жанрове- поезия, проза , документалистика, образователно четиво. Имам блог в интернет. Мои стихове и кратки статии са публикувани в сборниците “Звезди над Грохотен”, поредицата алманаси “С перо, четка и дух” на ХТК “Искри”-Искрец, където също членувам, сборникът “Под лъчите на слънцето”, сборника „От съводие е твойто име“,както и в местен и национален печат.

 

Публикации в сайта:

Цветето на прозореца ти

За "59 отстояния"

                                                                   

   
© E-LIT.INFO