Издателство "Лени Ан" - русе

   

40 ГОДИНИ  НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ
“От заник слънце озарени
алеят морски ширини”

Юнити Академия организира детски летен лагер „Звезден отбор“. Това, което отличава събитието, е, че деца с на пръв поглед много разностранни интереси: театър, изобразително изкуство, творческо писане, роботика, инженерство и архитектура, работят заедно в екип за изграждане на общ проект. Тук, науката и изкуството се срещат на една сцена и обединяват усилията си за постигане на по-висока цел. Докато децата учат и се забавляват те развиват въображението си, достигат до оригинални идеи, взимат решения и поемат отговорността за тях, общуват пълноценно с връстниците си, изразяват се, разбират смисъла на съпричастността, толерантността и приятелството… и така за 15 дни изграждат свой звезден отбор.

Вчера, 25.11.2016 г. в Информациионно -културен център в Троян се състоя среща на автори и приятели на е-Lit,info Сайт за литература. Тя беше по повод петгодишнината на сайта. В четенето взеха участие поети и писатели от Троян и страната. Официално бе обявена наградата "Ивайло Иванов". Тя ще се дава от 2017 г. на автор, който за изтеклата календарна година има най-ярко присъствие в една или повече литературна категория: лирика, хумор, есеистика, литературна критика.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

© Дачо Господинов
© e-Lit.info Сайт за литература, 2016

010068Венцислав Василев е роден през 1982 г. в Добрич, израсъл в Силистра, доскоро живял и работил във Варна, а отскоро – в София. Учил в основно училище „Вапцаров”, а после и във Висше Военноморско училище "Вапцаров", но последвал вапцаровия пример и прописал поезия чак след това.

030042МОРЗ. Тук няма да говорим за азбуката на Самюъл Морз, с която той остава в историята. „Морз” е новата поетична книга на Таня Николова, издадена от Фондация „Буквите”. Премиерата се състоя преди дни във Военния клуб в София, но предполагам, че стихосбирката ще бъде предмет и за още поетически четения. Художничката Ивз Андонова е автор на специфичния графичен дизайн на книгата, а под редакторството на Силвия Томова са подбрани и подредени поетичните текстове в томчето.

   

 

Alternative Medicine

Безплатни онлайн консултации по хомеопатия, мануална терапия и алтернативна медицина.

   

Добре дошли!  

   

Последни мнения  

   

Кой е тук?  

В момента има 71  гости и няма потребители и в сайта

   
© E-LIT.INFO