Издателство "Лени Ан" - русе

   

Юнити Академия организира детски летен лагер „Звезден отбор“. Това, което отличава събитието, е, че деца с на пръв поглед много разностранни интереси: театър, изобразително изкуство, творческо писане, роботика, инженерство и архитектура, работят заедно в екип за изграждане на общ проект. Тук, науката и изкуството се срещат на една сцена и обединяват усилията си за постигане на по-висока цел. Докато децата учат и се забавляват те развиват въображението си, достигат до оригинални идеи, взимат решения и поемат отговорността за тях, общуват пълноценно с връстниците си, изразяват се, разбират смисъла на съпричастността, толерантността и приятелството… и така за 15 дни изграждат свой звезден отбор.

Вчера, 25.11.2016 г. в Информациионно -културен център в Троян се състоя среща на автори и приятели на е-Lit,info Сайт за литература. Тя беше по повод петгодишнината на сайта. В четенето взеха участие поети и писатели от Троян и страната. Официално бе обявена наградата "Ивайло Иванов". Тя ще се дава от 2017 г. на автор, който за изтеклата календарна година има най-ярко присъствие в една или повече литературна категория: лирика, хумор, есеистика, литературна критика.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

© Дачо Господинов
© e-Lit.info Сайт за литература, 2016

010068Венцислав Василев е роден през 1982 г. в Добрич, израсъл в Силистра, доскоро живял и работил във Варна, а отскоро – в София. Учил в основно училище „Вапцаров”, а после и във Висше Военноморско училище "Вапцаров", но последвал вапцаровия пример и прописал поезия чак след това.

030042МОРЗ. Тук няма да говорим за азбуката на Самюъл Морз, с която той остава в историята. „Морз” е новата поетична книга на Таня Николова, издадена от Фондация „Буквите”. Премиерата се състоя преди дни във Военния клуб в София, но предполагам, че стихосбирката ще бъде предмет и за още поетически четения. Художничката Ивз Андонова е автор на специфичния графичен дизайн на книгата, а под редакторството на Силвия Томова са подбрани и подредени поетичните текстове в томчето.

С помощта на хората и на другите стихии
добре се е потрудило времето върху нея.

Най-напред е отнело носа й,
после гениталиите,
пръстите на ръцете и на краката,
след години ръцете, една по една,
лявото бедро и дясното бедро,
раменете, главата и задните части,
а после е превръщало всичко
в отломки, чакъл и пясък.

   

 

Alternative Medicine

Безплатни онлайн консултации по хомеопатия, мануална терапия и алтернативна медицина.

   

Добре дошли!  

   

Последни мнения  

   

Кой е тук?  

В момента има 256  гости и няма потребители и в сайта

   
© E-LIT.INFO